Mobile app development

Apps zijn in het leven geroepen om het de gebruiker makkelijker te maken. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om snel informatie te raadplegen. Inhoudelijk kunnen apps variëren van sport-, weer- of nieuwsapplicaties tot toepassingen met betrekking tot internetbankieren, amusement, boeken, fotografie, koken, muziek, lifestyle, onderwijs, routenavigatie, spelletjes en het bedrijfsleven.

Bedrijven kunnen hun diensten via een mobiele applicatie beschikbaar stellen. Die app kan worden ingezet om de bestaande dienstverlening te ondersteunen, maar ook om een merk te versterken.

Mobile app development gaat zowel over de ontwikkeling van native apps en hybride applicaties.

Wat is het verschil?

Mobile app development

Native apps

Native apps zijn applicaties die specifiek worden ontwikkeld voor een bepaald platform, zoals iOS, Android of Windows mobile. Hierdoor kan je op elk platform genieten van de volledige functionaliteit van de applicatie en kan je hem ook offline gebruiken. Maar meerdere versies maken van elke applicatie kost natuurlijk meer tijd en geld.

Hybride apps

Hybride apps zijn web applicaties die gebruik maken van de browser van het toestel, zoals UIWebView in iOS en WebView op Android toestellen. Hybride applicaties worden ontwikkeld met CSS, Javascript en HTML en vervolgens met framework zoals Ionic, Phonegap of Xamarin verpakt in een native applicatie.

+ Snellere ontwikkelingstijd

+ Lagere kosten

+ Flexibel

+ Makkelijk aanpasbaar

Mogelijkheden van uw mobile app

 • We kunnen bij de bouw van uw mobiele applicatie gebruiken maken van API’s zoals die van Google, waardoor we toegang krijgen tot Google maps, Google places en Geocoder of de API van uw CRM / ERP pakket waardoor je producten, contacten kunt delen.
 • Applicaties kunnen hun inhoud/aanbod veranderen naargelang de locatie van de gebruiker door middel van geo-locatie targeting.
 • We kunnen versies maken van uw app in meerdere talen, waardoor de applicatie automatisch de juiste taal toont aan elke gebruiker.
 • Applicaties kunnen gegevens verzamelen van wearable devices zoals smartwatches voor een optimale gebruikservaring.

We testen verschillende versies van uw applicaties steeds op platformen voor

Android, iOS en Windows mobile,

zodat er achteraf zeker geen problemen voordoen.

The internet of things

Door de opkomst van ‘The internet of things’ zullen er binnenkort steeds meer toestellen zijn die u met een applicatie kan bedienen. Zo kan u uw bedrijfsleven vergemakkelijken, stroomlijnen en deels automatiseren.

Mobile app development

De opmars van applicaties is enorm. In 6 jaar tijd is het aantal gedownloade apps gestegen van 2.516 miljoen in 2009 tot 179.628 miljoen applicaties in 2015. Dit toont aan hoeveel mensen een applicatie verkiezen boven een website. Het werkt sneller, efficiënter en is vaak ook handiger voor de gebruiker.

Heeft u een idee voor een native of hybride app?

Maak een afspraak met één van onze specialisten zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden, haalbaarheid en kostprijs van uw project.

Daag ons uit met uw mobile app development project

Mobile app development cases

Mobile app development
Mobile app development
 • stephaniedefoort

  In the brief moments we worked together, it was a pleasure working with Xavier. He is very self-assured and this has a great influence on his work, which he handels with lots of expertise and structure.
  His knowledge is comprehensively, both in hardware and software.

  Stephanie Defoort Head of Administration DAE at HOWEST