Ghelamco

Het optimaliseren van processen met behulp van een dynamisch gebouwd platform om big data te visualiseren en te centraliseren.
Ghelamco

Ghelamco

Automatisering van bedrijfsprocessen

De vastgoedontwikkelaar Ghelamco contacteerde ons om een oplossing te bieden voor hun parkeersites die horen bij de Gentse Ghelamco Arena. Tot op dat moment wist het bedrijf niet wat er met hun parkeerplaatsen gebeurde. Enters & exits van voertuigen werden wel geregistreerd in excel-bestanden, maar een overzichtelijke tool om alles duidelijk te visualiseren was er niet. Kortom, het proces van het samenbrengen en evalueren van gegevens was onoverzichtelijk en tijdrovend. Daarbij waren er maandelijks kostbare dagen nodig om facturatie van klanten op punt te zetten. Om een passende oplossing te bieden ontwikkelde  DX-Solutions (gedurende een periode van 2 werkjaren)  een uniek systeem dat nog nergens op de markt te vinden is. Ons team werkte een online platform uit dat Ghelamco in staat stelt om beslissingen te nemen op basis van de data. Waar er vroeger 8 minuten nodig waren om een analyse voor 1 bedrijf uit te voeren, Kan alles nu in 1 seconde gevisualiseerd worden. Alle denkbare informatie kan momenteel in 1 klik opgevraagd worden: Hoeveel parkeerplaatsen werden verhuurd aan bedrijven? Hoeveel werden er effectief gebruikt?  Werden deze al betaald? Contant of via een bankkaart? Hoe lang bleven de voertuigen geparkeerd? Wat is het optimaal aantal parkeerplaatsen voor een klant? Dankzij dit online platform kan Ghelamco de parkeerplaatsen veel doordachter managen. Ook hun klanten zijn hier enorm mee geholpen: zij hebben zelf ook toegang tot hun gegevens. Facturatie gebeurt nu ook automatisch. Kortom: wéken kostbare tijd worden nu bespaard.

CHALLENGE

  • Visualiseren van big data
  • Automatiseren van bedrijfsprocessen: weergave van gegevens, facturatie, optimaliseren van parkeerplaatsen…

SOLUTION

  • Een uniek online platform werd ontwikkeld om data te centraliseren
  • Backend werden Symfony 2 en Python gebruikt voor de import van data
  • Om de data op te vragen werd gewerkt met de Javascript Frameworks Backbone.js en underscore.js

BENEFITS

  • Optimalisatie van de parkeerruimte aan de hand van gevisualiseerde gegevens
  • Visualisatie van gegevens in 1 seconde
  • Berekenen van optimale capaciteit door Ghelamco en zijn klanten
  • Automatisatie van facturatie
Ghelamco

Over Ghelamco

Ghelamco is een projectontwikkelaar die internationaal actief is: België, Frankrijk, Polen, Oekraïne en Rusland zijn voor Ghelamco geen onbekend gebied. Het bedrijf is actief in de bureau, residentiële, retail en logistieke markten. http://www.ghelamco.com

Results

Ghelamco beschikt nu over een dynamisch opgebouwd platform om big data te centraliseren en visualiseren. Waar de gegevens vroeger manueel bekeken en bewerkt moesten worden, is er nu de mogelijkheid om via één klik een volledig visueel rapport weer te geven.
Het gebruik van de parkeerruimte in het stadion en de site rond het stadion wordt nu automatisch geoptimaliseerd dankzij de hulp van DX-Solutions.

Ghelamco

Contacteer ONS

Uw naam *
Bedrijf
Email *
Telefoon *
Uw uitdaging *

Gelieve dit veld leeg te laten.

Velden gemarkeerd met een asterisk * zijn verplicht