MExT

Van een manueel werk tot digitale automatisatie en efficiëntie.
mext3

MExT

MExT is hét toeleveringsbedrijf van EHBO-artikelen en -diensten voor bedrijven en instellingen. Al meer dan 325.000 bedrijven getuigen dat “Professionele EHBO” meer dan een slogan is!

De MExT Group stuurt 3 verkoopsafdelingen en is verantwoordelijk voor: Aankoop, Sales, Marketing, Quality Control, Warehouse, Boekhouding, Dispatch, ICT etc. Een enorme process flow voor de interne afdeling Databeheer. Hostesses (MExTverkoopsagenten) gingen de baan op met papieren rospectlijsten. De lijst met afgewerkte records werd wekelijks doorgestuurd naar de interne afdeling Databeheer die alle data manueel overnam in het ERPsysteem. Tijd voor een intelligente aanpak…

CHALLENGE

  • MExT wou een slimme, performante, digitale oplossing voor real time monitoring van de business die bovendien het “papegaaienwerk” van de afdeling databeheer overbodig zou maken

SOLUTION

  • Een mobiele app, compatibel met ieder platform (Ipad, Android, windows)
  • aansturing salesparcours hostess
  • bevat presentaties en vragenlijsten
  • info gekoppeld met GEO-locaties in dashboard dat synchroniseert met het ERP/CRM pakket.

BENEFITS

  • Management kan real-time dachboards consulteren
  • Personalisatie per hostess
  • Connectiviteit tussen sales & backoffice: slimme verbinding (API) tussen eender welk ERP/CRM, het dashboard & de app
  • Minimaal dataverbruik: amper 2MB verbruik/dag per toestel
MExT screen

Our story

MExT Belgium, met hoofdzetel in Roeselare, is dé toeleverancier bij uitstek van EHBOproducten en diensten. Het bedrijf werd in 1992 opgericht en groeide spectaculair in omzet én staff. Twee decennia later werkt de First Medic Division van M.Ex.T. Belgium met een 20-tal vertegenwoordigers en een 40-tal medewerkers op kantoor. In 1994 opende dochterbedrijf M.Ex.T. Netherlands en in 2003 volgde M.Ex.T. Germany.

- Dixit Bart Vanhaverbeke -

“Van manuele rompslomp naar digitale automatisatie en efficiëntie dankzij DX Solutions.”

Results

MExT is als aanbieder van EHBO-materiaal en diensten ondertussen marktleider in België en het uitrollen van het business model naar andere Europese landen bracht heel wat uitdagingen met zich mee. De enorme process flow die een dergelijke sales-gedreven organisatie veroorzaakt, zorgde voor heel wat redundant werk.
DX Solutions zorgde voor een fenomenale ommekeer in ons databeheer, salesproces én het management van die data. Vandaag hebben we dankzij DX Solutions een helikopterbeeld over onze business.

MExT

Van manueel werk naar digitale automatisatie en efficiëntie.

Contacteer ONS

Uw naam *
Bedrijf
Email *
Telefoon *
Uw uitdaging *

Gelieve dit veld leeg te laten.

Velden gemarkeerd met een asterisk * zijn verplicht